Inferences About the Opinions and Beliefs of Other People in Science Passages - LSAT Reading

Card 1 of 35

0
Didn't Know
Knew It
0
1 of 2019 left
Question

Adapted from "Recent Views as to Direct Action of Light on the Colors of Flowers and Fruits" in Tropical Nature, and Other Essays by Alfred Russel Wallace (1878)

The theory that the brilliant colors of flowers and fruits is due to the direct action of light has been supported by a recent writer by examples taken from the arctic instead of from the tropical flora. In the arctic regions, vegetation is excessively rapid during the short summer, and this is held to be due to the continuous action of light throughout the long summer days. "The further we advance towards the north, the more the leaves of plants increase in size as if to absorb a greater proportion of the solar rays. M. Grisebach says that during a journey in Norway he observed that the majority of deciduous trees had already, at the 60th degree of latitude, larger leaves than in Germany, while M. Ch. Martins has made a similar observation as regards the leguminous plants cultivated in Lapland.” The same writer goes on to say that all the seeds of cultivated plants acquire a deeper color the further north they are grown, white haricots becoming brown or black, and white wheat becoming brown, while the green color of all vegetation becomes more intense. The flowers also are similarly changed: those which are white or yellow in central Europe becoming red or orange in Norway. This is what occurs in the Alpine flora, and the cause is said to be the same in both—the greater intensity of the sunlight. In the one the light is more persistent, in the other more intense because it traverses a less thickness of atmosphere.

Admitting the facts as above stated to be in themselves correct, they do not by any means establish the theory founded on them; and it is curious that Grisebach, who has been quoted by this writer for the fact of the increased size of the foliage, gives a totally different explanation of the more vivid colors of Arctic flowers. He says, “We see flowers become larger and more richly colored in proportion as, by the increasing length of winter, insects become rarer, and their cooperation in the act of fecundation is exposed to more uncertain chances.” (Vegetation du Globe, col. i. p. 61—French translation.) This is the theory here adopted to explain the colors of Alpine plants, and we believe there are many facts that will show it to be the preferable one. The statement that the white and yellow flowers of temperate Europe become red or golden in the Arctic regions must we think be incorrect. By roughly tabulating the colors of the plants given by Sir Joseph Hooker as permanently Arctic, we find among fifty species with more or less conspicuous flowers, twenty-five white, twelve yellow, eight purple or blue, three lilac, and two red or pink; showing a very similar proportion of white and yellow flowers to what obtains further south.

The “recent writer” quoted in the first paragraph believes that                     .

Tap to reveal answer

Answer

Answering this question requires you to read the first paragraph very closely and to go back and figure out what exactly the "recent writer" is asserting, whether or not the author of the passage agrees with those assertions. Let's consider each of the answer choices one by one:

"M. Ch. Martins’ theory is incorrect" - This cannot be the correct answer, as the "recent writer" is quoted as mentioning M. Ch. Martins to bolster his own assertion about leaf size and latitude.

"light is less persistent in the north than in the south" - This cannot be the correct answer because the author, in referring to the "recent writer," says that "the same writer goes on to say that all the seeds of cultivated plants acquire a deeper color the further north they are grown . . . This is what occurs in the Alpine flora, and the cause is said to be the same in both—the greater intensity of the sunlight."

"the green color of plants becomes more intense in the south" - This answer choice cannot be correct because the author, in discussing the "recent writer," says, ""The same writer goes on to say that all the seeds of cultivated plants acquire a deeper color the further north they are grown, white haricots becoming brown or black, and white wheat becoming brown, while the green color of all vegetation becomes more intense."

"because light continuously shines on arctic plants during the summer, they grow very quickly" - The author states, "In the arctic regions, vegetation is excessively rapid during the short summer, and this is held to be due to the continuous action of light throughout the long summer days." Note that this isn't presented as a belief of the "recent writer," but instead as a statement of fact, so this answer choice couldn't be correct for that reason also.

"cultivated flowers have lighter colors in the south and darker colors in the north" - This is the correct answer! We can find evidence supporting it in that the author says (discussing the "recent writer") "The same writer goes on to say that all the seeds of cultivated plants acquire a deeper color the further north they are grown, white haricots becoming brown or black, and white wheat becoming brown, while the green color of all vegetation becomes more intense."

← Didn't Know|Knew It →