Common Core: 4th Grade Math : Multiply or Divide to Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: CCSS.Math.Content.4.OA.A.2

Study concepts, example questions & explanations for Common Core: 4th Grade Math

varsity tutors app store varsity tutors android store

Example Questions

← Previous 1

Example Question #1 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Hannah  minutes to get dressed in the morning. It takes her older sister, Sara,  times as long. How long does it take Sara to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Sara to get dressed. 

Think:  minutes 4 times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 9.26.54 am

Example Question #2 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Charlie  minutes to get dressed in the morning. It takes her older sister, Alison,  times as long. How long does it take Alison to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Alison to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 9.30.15 am

Example Question #3 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Mark  minutes to get dressed in the morning. It takes her older sister, Shelly,  times as long. How long does it take Shelly to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Shelly to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 10.34.16 am

Example Question #4 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Cassie  minutes to get dressed in the morning. It takes her older sister, Linden,  times as long. How long does it take Linden to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Linden to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 10.44.40 am

Example Question #5 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Sam  minutes to get dressed in the morning. It takes her older sister, Kate,  times as long. How long does it take Kate to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Kate to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 10.49.14 am

Example Question #6 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Maggie  minutes to get dressed in the morning. It takes her older sister, Alex,  times as long. How long does it take Alex to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Alex to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 10.38.56 am

Example Question #7 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Tim  to get dressed in the morning. It takes his older sister, Lisa,  times as long. How long does it take Lisa to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Lisa to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 9.18.03 am

Example Question #8 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Molly  to get dressed in the morning. It takes her older sister, Emily,  times as long. How long does it take Emily to get dressed? 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Emily to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 8.59.19 am

Example Question #9 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes Nancy  to get dressed in the morning. It takes her older sister, Jessica,  times as long. How long does it take Jessica to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Jessica to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 9.36.02 am

Example Question #10 : Multiply Or Divide To Solve Word Problems Involving Multiplicative Comparison: Ccss.Math.Content.4.Oa.A.2

It takes David  to get dressed in the morning. It takes her older sister, Melissa,  times as long. How long does it take Melissa to get dressed? 

 

Possible Answers:

Correct answer:

Explanation:

The phrase " times as long" tells you that we are going to multiply by 

Let's have  represent how long it takes Melissa to get dressed. 

Think:  minutes  times would be how many minutes? 

Screen shot 2015 10 06 at 10.45.11 am

← Previous 1
Learning Tools by Varsity Tutors