Identify whether an adviser may place a trade without prior client consent when discretion is authorized.
QUESTION
Identify whether having a client's signed stock certificates in the adviser's office is custody.
Tap to flip before you grade
ANSWER
Yes, it is custody due to physical possession. Physical possession of securities like stock certificates grants direct control, necessitating custody safeguards under Rule 206(4)-2.